Eemnesserweg 98 | 1221 EB Hilversum | Tel: 035-683 05 45 | Mail: info@biofys.nl

Wie is Biofys ABC?

Biofys ABC in Hilversum is de praktijk voor Acupunctuur, Bioresonantie therapie en Chronische pijnbestrijding.

Binnen deze praktijk worden er diverse therapieën toegepast, zoals de drie hierboven, maar tevens andere diagnostische en therapeutische mogelijkheden zoals elektro-acupunctuur, orthomoleculaire therapie, homeopathie, fytotherapie en auriculopunctuur.

De praktijk stelt zich ten doel mensen voorlichting te verstrekken en inzicht te geven over de dagelijkse voeding, ontgifting, en leefwijze. Bovendien behandelingen te geven als er sprake is van klachten van (chronische) pijn, voedingsallergieën, voedingsdeficiënties of een ander soort van klachten.

Daarbij wordt gebruik gemaakt van een combinatie van de bovenstaande therapeutische onderzoek - en behandelmethoden en/of moderne onderzoeksmethoden, waaronder Bioresonantie, Prognos en myofasciale triggerpointtherapie of 'dry needling'.

Belangrijk vinden wij hierbij dat de gezondheid geoptimaliseerd wordt door de klachten op natuurlijke wijze te behandelen door het zelfgenezend vermogen aan te spreken.

Inzicht in de klacht helpt de patiënt om middels een goede motivatie en persoonlijke inzet zijn therapie tijd in gunstige zin te bekorten. En daar willen we naartoe.

Welke klachten behandelen wij?

 • Ziekte van Lyme

  Indicaties, klachten en symptomen bestrijden van de ziekte van Lyme.
 • Chronische vermoeidheid

  Bijvoorbeeld: ME syndroom, amalgaambelasting, postviraal syndroom, candida-infectie, hypoglycemie, uitputting, status na vele antibiotica behandelingen.
 • Chronische ziektes

  Bijvoorbeeld: darmklachten, slechte weerstand, gewrichtsklachten, RA ondersteunende behandeling, migraine, cluster hoofdpijn.
 • Bacteriële en virale infecties

  Bijvoorbeeld: klachten aan de ademhalingswegen, CARA, (chronische) verkoudheid, ontstoken bijholtes, blaasontsteking etc.
 • Onderzoek

  Helaas zijn er vele aandoeningen. Naar aanleiding van de onderzoeken kan in principe voor iedere klacht een advies of behandeling gegeven worden.
 • Allergieën van diverse aard

  Bijvoorbeeld: eczemen, jeuk, huilbaby’s, huidverkleuringen, acné.

Wat u nog moet weten over Biofys ABC

Biofys ABC is in 1985 opgericht door Bart van de Weerd en hij heeft jarenlange ervaring opgebouwd op het gebied van de behandelmethodes zoals hieronder genoemd. Vandaag heeft Renée Provily de dagelijkse leiding van Biofys en kan nog steeds gebruik maken van de ruime ervaring van Bart opgedaan in de afgelopen meer dan 30 jaar. Na de afgeronde studie fysiotherapie heeft Renée naast ruime ervaring ook vele opleidingen gevolgd met betrekking tot de alternatieve geneeskunde.

Bijgestaan door vele andere opleidingen en studies in orthomoleculaire en homeopathische benadering werd het therapie concept steeds breder en derhalve interessanter. Sinds 2012 fully licensed in dry needling en medical taping.

Mocht u geïnteresseerd zijn in de behandelmethoden van Biofys ABC, dan kunt u altijd een afspraak maken voor een consult

Natuurlijk kunt u ook bellen of e-mailen (info@biofys.nl) voor deskundig advies of gerichte vragen.

Wij zullen u graag te woord staan, want onze stelregel is dat middels juiste voeding, ontgifting en leefregels elke aandoening, als het even kan, niet met medicijnen maar op een natuurlijke en mensvriendelijke wijze behandeld dient te worden.